Nagradna igra
Sledi nam na FB

SPLOŠNI POGOJI

Vsebina spletnih strani piercing-uau.si  je last UAU, Martin Manias s.p.., Gradnikova 2a, 6250 Il. Bistrica, Slovenija (v nadaljevanju UAU). Z uporabo spletnih strani piercing-uau.si uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. UAU  in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini.

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

UAU  si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh piercing-uau.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

Podatki o izdelkih, pogojih poslovanja, spletne aplikacije in ostale informacije v spletni trgovini so na voljo le v slovenskem jeziku. Dopuščamo možnost napak pri objavljenih opisih ali cenah izdelkov. Za kakršnekoli informacije lahko pišete na elektronski naslov info@piercing-uau.si Če vam na vprašanje ne bomo mogli ali znali odgovoriti takoj, vam bomo odgovor posredovali v najkrajšem možnem času.

Na spletni strani www.piercing-uau.si so navedeni glavni podatki o izdelkih in fotografije le-teh. Čeprav se podjetje trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, je potrebno na fotografije gledati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz  lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelka. Kupec lahko odda naročilo le preko spletne strani piercing-uau.si.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena, ko prodajalec prejme naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. V primeru nedobavljivosti izdelka prodajalec kupca obvesti v najkrajšem možnem času.

 

1. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

UAU   ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani piercing-uau.si  in vanje vključenih vsebin. UAU si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.
UAU   si prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na straneh piercing-uau.si  glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov idr. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti. Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini piercing-uau.si, ima pravico do vračila ali reklamacije (glej točko 6.).

 

2. OMEJENA PRAVICA UPORABE

 Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani piercing-uau.si  uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja UAU  prepovedana.

 

3. REGISTRACIJA UPORABNIKOV

V spletni trgovini piercing-uau.si se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim uporabnikom. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh piercing-uau.si.

 

4. ZAŠČITA ZASEBNOSTI

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh piercing-uau.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo podjetje UAU   varovalo ter preprečevalo njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. 
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

5. POSTOPEK NAROČILA OZ. NAKUPA

Na spletni strani piercing-uau.si je možen nakup izdelkov, predstavljenih v spletni trgovini. Te izdelke lahko kupec iz Slovenije posreduje tudi tretji osebi znotraj Slovenije.

Cene so izražene v evrih. Prodajalec pošiljki priloži račun (predračun), ko je pošiljka plačana, pošlje kupcu še račun. Vaša cena izdelka se bo povečala za znesek poštne provizije za prenos kupnine, ki jo zaračunava Pošta Slovenija po njihovem veljavnem ceniku.


Vse izdelke, ki so na zalogi, pošljemo iz našega podjetja v roku 1-3 delovnih dni, šteto od dneva potrditve vašega naročila. Če izdelka ob naročilu ni na zalogi, o roku dostave kupca obvestimo v 1-3 delovnih dneh. Izdelki bodo dostavljeni preko Pošte Slovenije. Stroški dostave paketa so enaki za dostavo po celotni Sloveniji. Strošek dostave je 2,80 eur. Strošek dostave se obračuna k naročilu, kar je zavedeno tudi v košarici in navedeno na računu.

Pošta Slovenije si vedno obračuna 5% provizije od zneska kupnine pri plačilu z odkupnino preko UPN-ja (provizija); oziroma cca 1,15€. Pošiljko boste prejeli po pošti, vrednost pošiljke skupaj s stroški pošiljanja poravnate ob prevzemu pošiljke. Če vas takrat ne bo doma, vam Pošta Slovenije pusti obvestilo o prispeli pošiljki. Na pošti vas bo pošiljka čakala še 15 dni. Vrednost pošiljke plačate skupaj z stroški poštnine.
Stroškov dostave pri vrnitvi ali menjavi izdelkov ne povrnemo.
Izdelke iz naše ponudbe dostavljamo izključno samo na področju Slovenije.
Izdelke iz naše ponudbe dostavljamo prek Pošte Slovenije. Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku.

Naročilo v spletni trgovini piercing-uau.si je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko obvestilo. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema. Naročilo bo potrjeno najkasneje v 2 delovnih dneh po oddaji naročila in to z novim e-obvestilom o potrditvi naročila.

 

Prikaz dobavljivosti izdelkov v košarici je informativnega značaja in se lahko v času do obdelave naročila spremeni. V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. O tem vas bomo obvestili v čim krajšem roku, pri čemer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni

 

UAU   bo potrjena naročila na piercing-uau.si  obravnavalo kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno. 

UAU  lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletnih strani piercing-uau.si.
Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen.

 

Darila

Kupec iz Slovenije, lahko svoje kupljene artikle nameni tretji osebi kot darilo. Oseba, ki jo kupec želi obdariti, mora imeti naslov dostave v Sloveniji.   UAU  bo poskrbelo za dostavo darila obdarjencu, kupcu pa bo poslan račun.

 

6. VRAČILO BLAGA IN REKLAMACIJE


PREKLIC NAROČILA

Vsak kupec ima pravico do odstopa od pogodbe. V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo je pravočasno in veljavno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila izdelka. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh od sporočila o odstopu. Tudi če v roku 14 dni od prejema pošiljke izdelek vrne se to šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelek mora biti nerabljen, neuporabljen, nepoškodovan, v nespremenjeni količini, v neodprti - originalni embalaži (izdelek je viden, ker je embalaža prosojna) in z veljavnim računom. V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite na e-naslov info@piercing-uau.si.  Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na e-naslov info@piercing-uau.si. Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30 dneh prek poštne nakaznice ali na vaš bančni račun, ki ga morate navesti v svojem zahtevku. Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pišite na mail info@piercing-uau.si.

 

REKLAMACIJE

Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov info@piercing-uau.si. Kupec izpolni obrazec za vračilo/reklamacijo, ki ga prejme po e-pošti, in ga izpolnjenega priloži blagu. Prav tako priloži originalni račun.  UAU bo v petih delovnih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdila prejem reklamacije in mu sporočila, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije.

Kupec lahko izdelek reklamira, če izdelek nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, napačne barve, količine ali pa če izdelek kakor koli odstopa od kupčevega naročila.

Kupec lahko izdelek reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe, izdelku zmanjšala tržna vrednost.

Če se izdelek po pranju prekomerno skrči, pušča barvo, se obarva ali kako drugače deformira ga sprejmemo, napišemo reklamacijski zapisnik in ga pošljemo na analizo. Če strokovne osebe ugotovijo napako zaradi nepravilnega vzdrževanja (npr. pranje pri previsoki temperaturi) stroške analize plača kupec po veljavnem ceniku, če pa je napaka v blagu, plača stroške analize prodajalec.

Prodajalec ne odgovarja za nastalo škodo, zaradi nepravilnega vzdrževanja.

Kupec lahko izdelek v reklamacijo vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost izdelek zamenjati za enakega ali podobnega, ga zamenjati za katerega drugega iz ponudbe ali se odločiti, da mu kupnino izplačamo in jo nakažemo na njegov bančni račun.

V primeru neupravičene reklamacije, kupcu vrnemo izdelek in mu zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti izdelki in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev.

 

REKLAMACIJE IZDELKOV, POŠKODOVANIH MED PREVOZOM

Tovrstne reklamacije upoštevamo v roku 15 dni po prevzemu pošiljke. Kasnejših reklamacij žal ne upoštevamo. V primeru, da že ob prevzemu na pošiljki opazite znake poškodb, vas prosimo, da pošiljko zavrnete, od poštnega uslužbenca pa zahtevate sestavo reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki. Le tako vam bomo lahko kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se lahko kupec s ponudnikom po elektronski pošti info@piercing-uau.si. Ponudnik bo v roku 3 delovnih dneh potrdil, da je prijel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

 

7. CENE

Vse cene so v evrih (EUR) in so vezane na državo Slovenijo.
Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila.
Pri vsakem nakupu v spletni trgovini piercing-uau.si je že obračun spletni popust.
Roki veljavnosti morebitnih akcijskih ponudb v spletni trgovini so navedeni v spletni trgovini piercing-uau.si
Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini piercing-uau.si

 

8. NAČINI PLAČILA V SPLETNI TRGOVINI PIERCING-UAU.SI

Za kupce v Sloveniji sta možna dva načina plačila:

a) plačilo po povzetju
Poštnemu uslužbencu ob prevzemu pošiljke izročite gotovino, le-ta bo za vas izvršil plačilo posebne položnice, pri čemer plačate provizijo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Če vas takrat ne bo doma, vam pustijo obvestilo o  prispelem paketu. Na pošti vas bo paket čakal še 15 dni. Na ustreznem poštnem okencu plačate vrednost pošiljke skupaj s stroški poštne provizije po veljavnem ceniku. Stroškov dostave vam pri vrnitvi ali menjavi izdelkov ne povrnemo.

b) plačilo po predračunu (predračun vam pošljemo na elektronski naslov in po prejetju plačila pošljemo naročeno blago z originalnim računom na dogovorjeni naslov plačnika ali obdarovanca).

Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli last UAU d.o.o.

 

9. PAKIRANJE IN DOSTAVA

Naročene izdelke dostavljamo samo kupcem na področju Slovenije. Dostava se vrši preko Pošte Slovenije. Cene so izražene v evrih. Prodajalec pošiljki priloži račun (predračun), ko je pošiljka plačana, pošlje kupcu še račun. Vaša cena izdelka se bo povečala za znesek poštne provizije za prenos kupnine, ki jo zaračunava Pošta Slovenija po njihovem veljavnem ceniku.

 

10.  DOBAVNI ROK

Rok dobave blaga iz zaloge je 1-2 delovne dni.

 

11. NAKUPNA POGODBA

 

Nakupno pogodbo hranimo na sedežu podjetja in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov: UAU   Naslov s pripisom Nakupna pogodba. Nakupna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.